chill på stranden

God kväll! eller god morgon, beror på vilken sida av jorden du befinner dig på :P, men för mig är det söndag kväll :). haha.

Vi gick till marknaden vid 10.30 tiden i morse. Sjuuuukt varmt! Fick dock inte köpt något på marknaden, hittade inte vad jag sökte :(.
Men efter en stund på marknaden så drog alla ner till stranden. Förutom mig och Jessica (en svenska tjej som är "missionbuilder" här, vilket innebär att hon jobbar här på skolan som volontär typ, så hon går inte i min klass) för vi gick först till mataffären för att köpa något lätt att äta. Efter många om och män så sluade det med att vi köpte en liten drickyoughurt som inte mättade någonstans ^^ haha.
Sen drog vi också till standen och mötte upp de andra.
Oj vad varmt och skönt det är i vattnet. Helt ljummet :D Underbart!

Efter några timmar drog vi hem igen, fast stannade på hemvägen i mataffären igen och köpte mer saker. Jag köpte: Youghurt, morötter, äpplen, kiwi, russin (1,5 kg!!!!), havregryn (så jag kan göra gröt) och tuggumi. Är så trött på den onyttiga maten här. Till frukost så får vi alltid vitt bröd och vita sockriga flingor. Hur bra är det egentligen? Ingen riktig frukost. Man behöver en stadig frukost med mycket fiber och sådant. Så jag har köpt grovt bröd och så skall jag laga gröt :). Tur att vi har ett kök i vårt hus där vi bor :).

Många svettdroppar senare var vi äntligen framme vid skolan igen, precis sammtidigt som de andra som hade tagit en taxi hem lite senare (lata som tar taxi) haha.

Sen tog jag en efterlängtad dusch :) haha. Och efter det var det middag!
Varje söndag får vi fish and chips till middag! Suck! All denna onyttiga mat! Men men jag äter det ändå, måste ju... Kommer bli fet under dessa 5 1/2 månader! så om ni inte känner igen mig när jag kommer hem så vet ni varför ^haha

Nu har jag skypat med mamma och pappa i typ 2 timmar :). Nice! Och pratade med Anna också, det var trevligt! :). I morgon skall hon jobba för första gången. Plocka apelsiner. Lycka till Anna :D hahah.

Nu skall jag nog snart gå tillbaka till husen och göra de sista frågorna på vår läxa. Suck! haha.

Ha det bäst! saknar er alla sjukt mycket <3

Ps: Jag laddade upp videon på när mina rumskompisar sjunger på svenska :P

Bye bye!


Beach-run! haha


Såhär duktiga är mina rumskompisar från Usa, Canada, Schweiz, Österrike och London på att sjunga på Svenska :)

skynda

Hejsan hejsan!!

Söndag morgon här nu, skönt! För i dag är vi helt lediga :).
Vi skall snart dra ner till marknaden som är nere vid stranden varje söndag. Efter det så kanske vi skall bada, vet inte. Jag vill helst inte det, jag vågar inte vistas i solen ^^ haha. Är så rädd för att få hudcanser. Solen är ju så sjukt stark och farlig här :O. Men men...

I går var det lördag och Youth street. Men innan youth street så jobbade vi med våra läxor och var till en second hand affär och köpte lite 80-tals kläder tills måndag. Det är Halloween då så vi skall klä ut oss ^^ haha.

På youth street så var jag och min grupp först vid en park och sedan vid stranden. Vi gick runt och pratade med folk och ställde lite frågor och så. Bara för att få en blick av vad ungdomarna i Townsville behöver och vill göra. Typ...

På kvällen gjorde vi inte så mycket. Mest chillade i vår källare ^^ haha.

Btw jag längtade hem så sjukt mycket i går så jag bestämde mig för att lära mina rumskompisar att sjunga på svenska. hahah :). De var jätte duktiga :)

Skall ladda upp filmen snart....

Men nu måste jag dra.

Bye bye!

fredag!

Godmorgon (godnatt för er hemma i Sverige)
Härlig morgon med sol :). Tog en promenad i morse i stället för att springa. Så slapp vänta typ 1 timma på att få duscha efterråt. Så kan skypa med mamma och pappa längre :).

FYI jag har ont i huvudet hela tiden här. Min kropp har ännu inte vant sig vid detta klimatet :O Inte okej....

Kl 08 skall vi ha Base-Clean up, då vi städar hela basen.
Sen har vi Worship :) Och efter det lektion. Och vi skall ha Dop i dag också! :D Så roligt :) haha.

I går var det en väldigt känslosam dag. Alla som hade något de ville bekänna och be om förlåtelse för eller ha förbön för fick komma fram och berätta vad det var. Ush vad mycket hemska saker många har fått gå igenom i sina liv. Kunde aldrig tro att så många har gått igenom sådana hemska saker. Fruktansvärt! Är så ledsen för dem! Men samtidigt blev jag ännu mer tacksam för vad jag har, för min familj och för att jag har haft det så bra :). För att jag har en underbar familj som älskar mig!

Till kvällen skall alla ledare iväg någon stans, så vi elever blir ensamma på skolan. Så vi skall ha filmkväll :). Mysigt!

I morgon är det lördag=sovmorgon. Skööööönt!

Alla är så trötta hela tiden för vi går upp 05.30 varje dag och går och lägger oss lite för sent ibland. Men jag försöker att aldrig lägga mig senare än 23. Men det är svårt för vi har alltid så mycket att göra.
I dag måste jag göra klart mina läxor! Men det är så svårt :S haha. men men....

Nu skall jag gå och borsta tänderna.
Tjaooo!!

Jag och Rebeca!! <3


Visst är vi snygga?


Cute!


Hard work! haha

sorry

Hejsan!
Förlåt för min dåliga uppdatering!
Har haft fullt upp hela veckan så har inte hunnit skriva. Vi har så mycket arbete så det är helt sjukt. Men men....

Nu har jag precis tränat (obligatorisk tränin kl 06) och duschat och nu skypar jag med pappa :).
Vi är 13 tjejer som delar på en dusch, och alla skall duscha samtidigt. Sinnes vad lång tid det tar! De duschar i typ 10 min var. Jag fattar inte vad de gör i duschen som tar så lång tid! Jag behöver bara max 2 min för att duscha! Så jag sitter och väntar på att få duscha i typ 45 min och sen är jag klar på bara 2 min. Jobbigt! haha. Jag har inget tålamod! ^^

Annars jobbar vi på som vanligt här. Inte mycket fritid, men vi har roligt ändå :). Snälla rumskompisar!

Om 10 min skall vi ha Intercession. Så bäst jag går och gör mig i ordning nu ^^.

Ha det gött! Skall försöka uppdatera bättre! :)

Kraaam <3


I´m on the top of the world!!!! ^^ haha

soffa och bränd hårbotten

Hejsan hejsan!!

Har haft fullt upp de senaste dagarna så har inte hunnit blogga...

I går var det lördag. Så vi hade inga lektioner. Sovmorgon till 8.30 :). Efter frukosten bestämde vi oss för att klättra upp för Castel Hill. Oj vad jobbigt det var :P haha. Fast det jobbigaste var ju solen och värmen. Inte att benen var trötta eller så....
På toppen fick vi se en underbar utsikt :).
Efter 3 timmar typ så var vi tillbaka på basen.

Kl 13 var det möte för Youth street. Vi gick igenom lite saker och gjorde oss redo för att välkommna barnen hit.
Jag är egentligen i en grupp som heter Crew recrut (tror det stavas så?)  och då skall vi gå ut i staden och umgås med ungdomarna som inte kommer till skolan/kyrkan. Vi skall försöka bygga relationer med dem och tillslut kanske lyckas få med dem till Youth street. Men i går så var vi med dansgruppen i stället. Fast vi dansade inte, vi gjorde en lek som de kallade för "bigger or betther". Vilket innebär att vi började med en klädnypa och gick till ett hus och frågade om de hade något större eller bättre som de ville byta med oss. Och så skall amn hålla på så och jobba sig uppåt. Det slutade med att vi fick en soffa! hahah Hur coolt är inte det ^^. Så det fick vi släpa med hela vägen tillbaka till skolan ^^.

Sen var det middag och efter det var det youth street live. Med en massa tävlingar och uppträdanden. Sjukt roligt! haha :).

I dag (söndag) är vi helt lediga så vi har varit på stranden nästan hela dagen. Jätteskönt! :) Fast föööör varmt! Har bränt mig i nacken och i hårbotten. Men förutom det så har jag klarat mig :). Alla andra har typ bränt sig överallt ^^. Jag försöker undvika solen hör nere. För Townsville är huvudstaden för "hudcanser". Solen är så farlig här. Så jag är typ livrädd....
Vi gick förbi en marknad på vägen till stranden också. Där stötte vi på en kille som var från Tyskland, som satt på marken och spelade på ett konstigt instrument. Vi berättade för honom vad vi gjorde här och allt sådant. Han sa att han var hemlös och hade sovit under en bro i natt. Vet inte om jag tror på det, men men....De andra frågade i alla fall om han ville följa med oss till stranden. Och det gjorde han. Så han har hängt med oss hela  dagen ^^ haha. Så roligt ^^.

Nu har vi nyss kommit hem och duschat. Snart är det middag, är såå hungrig nu, har inte ätit på hela dagen..
A just de ja, i morse åt vi frukost hos familjen som bor över oss. De bjöd på pannkakor, voffler och French toast. Sååå gott :). haha. 

Nu skall jag sluta skriva så mycket. Skall ladda upp lite bilder i stället, men det atr så låååång tid att ladda upp bilder på bloggen så det blir bara några stycken!

Ha det gött!

Bye bye!


Nästan uppe vid toppen!


jag flyger!!!!


underbar utsikt över Townsville och Magestig Island!




Youth street!!


Grymma gänget! Fierpfoof overall fick vi också!! haha ^^


Jag och rebecka från schweiz!


Jag uppe på scen i soffan som vi fick! haha ^^


Vattenfall påväg till stranden :)


En cool kille som lärde mina kompisar att spela ^^ haha

Hard work

Hejsan hejsan!!

Jag får blogga lite fort bara, för har jätte mycket läxor att göra :O. Trodde inte att det skulle vara såhär tufft! haha. Vi har en massa uppgifter som vi måste göra.
Varje vecka skall ett kapitel göras, och de är långa! Sen måste vi skriva i vår Journal varje vecka också. Och de frågorna är inte så roliga de häller ^^. haha.
Vi har också fått en tjock roman som vi måste läsa ut och skriva en bokrapport på också!
Gaaa. Skall inte klaga, men trodde inte att vi skulle få SÅHÄR mycket läxor och uppgifter. Hmmm...
Hinner ju aldrig göra dem heller, för vi är aldrig lediga. Efter lektionen så har jag workduties i 2 timmar i köket. Och efter det är man så trött så man orkar inte göra något. Och en stund senare är det middag och efter det en lektion till och sedan skall amn sova! Hmm....

Sen måste vi gå upp typ 5.30 varje dag. För kl 06 är det obligatorisk träning, som jag berättade om i går. haha Fullt ös här alltså!! :P. Men det är bra, för då hinner jag aldrig känna efter om jag längtar hem ^^. 

Men men.... nu är det middag och sedan Study Night! Så detta är den ändå kvällen som vi får tid till att göra läxorna....

btw: jag mår bättre nu. Är fortfarande förkyld och har ont i huvudet, men ändå....

Bye bye!


Hard work work!


lektion....


Lunch :)

Dramatisk dag!

Hejsan hejsan!

I dag har det varit en jobbig dag!
Jag har ju som sagt dragit på mig en ordentlig förkylning här nere. :( Känner mig yr, har ont i huvudet och snuvig och allt det där. Inte alls kul :(. Trött och hängig hela tiden.

I morse var det lovsång med hela skolan. Underbart! Men jag kände mig så yr och så.... men jag försökte vara med ändå. Ville ju intemissa det lixom!
Men mitt i allt så kände jag hur mina ben plötslig gav vika och hela huvudet snurrade, och plötsligt så svimmade jag! Sen låg jag där på golvet och var helt borta. Jag fattade ingenting. Jag bara grinade, skakade och måde piss dåligt. Det var så hemskt, har aldrig varit med om liknande innan. Så fruktansvärt! Många kom springandes till mig och ropade Annica hör du mig, prata med mig, hallå?. Jag hörde dem men kunde inte riktigt svara. Allt bara snurrade.
Sen försökte de övertala mig till att gå ut från lokalen och sätta mig där ute. Jag försökte resa mig upp och gå men det gick inge vidare. Mina ben var som sbagetti och jag kunde inte kontrollera mina muskler. Så det fick typ släpa mig ut.
sen blev jag sittandes där ute och några ledare satt brevid mig och bara ställde en massa frågor om hur jag mådde. Det var skit jobbigt, jag orkade inte förklara på engelska. Det gick inte, jag ville prata svenska! Så jag bara hängde över bordet och hyperventilerade typ. Tyst och inte sa något....
Sen tvingade de i mig frukt och vatten.

Sen följde de mig till mitt rum och där fick jag vila ett tag. Ringde och väckte pappa mitt i natten för jag ville prata. Pratade i typ 50 min. Dyrt!!!! Men det var de värt! Saknar familjen så! <3

Jag antar att allt detta är en kombination av förkylning, feber, för lite vatten och ovanligt varmt klimat....

Sen kom två söta kompisar och hämtade mig och tog mig till lektionen!
Inte för att jag kunde hänga med så bra, satt där på golvet och drack te, men men...
Lektionen handlade om Media. haha typ va? Hur man skall fota och filma och skriva storys bra typ. haha så allt det där visste jag ju redan. Allt det har jag ju gjort i skolan under tre år. Så det var chill. Jag satt mest bara där och lyssnade och tittade.

Sen var det lunch och efter det work duties. Ush det var inte roligt att stå i köket och skrubba kastruller och grejer när man mådde skit dåligt. Fattar inte varför jag inte sa att jag behövde gå och vila. Vill väl inte svika laget antar jag.....
Två timmar senare var vi klara och då gick jag till vår källare och hängde där ett tag. Gjorde lite läxor och snackade.
Rätt som det var så var det dags för middag!

Efter middagen la jag mig i soffan i en halvtimme och sedan var det "lektion" igen. Fast vi presenterade bara oss själva och så.
Kan ni tänka er, jag stod inför typ 60 pers och pratade engelska i en mic ^^. Bra gjort va? hahah. Och trots att jag hade feber!

Nu är kl snart 22 och jag skall gå och lägga mig snart.
I morgon på morron så börjar den obligatoriska träningen som vi alla skall ha innan frukost. Vilket jag inte tycker om, för jag vill ju gå ut och springa själv i en timma typ och ränsa tankarna. Inte typ fjoll träna genom att promonera i 30 minuter. Men men....
Tror nog inte att det är någon bra idé att jag är med i morgon bitti. Efter denna hemska dagen och så dåligt som jag mår. Men men....

Nu skall jag lägga mig och hoppas på att ajg mår bättre i morgon!

Natti natti!

fjärde dagen

Hejsan hejsan :).
Nu är fjärde dagen snart över .
I dag har skolan börjat mer på riktigt, eller börjat och börjat. Vi har haft lektioner men bara gått igenom en massa regler och information. Men det skall ju göras det med :P.
Innan den första lektionen började så hade vi lovsång. Helt sjukt underbart när det är så många som lovsjunger på samma gång. Så mäktigt! :)

Efter den långa lektionen var det lunch och efter det så gick jag till min "work duties" som vi blev tilldelade innan. Min uppgift är att diska och städa undan efter lunchen. Det skall vi hålla på med i cirka 2 timmar. Men vi var klara efter bara 45 min :). Så efter det chillade jag lite i caféterian och sedan drog jag och några till till köpcentret. Jag ville köpa lite frukt, bröd och youghurt! Vi äter ju middag vid typ 17.30 och sen får vi inget mer. Så när man går och lägger sig vid 23 - 24 tiden så är man jätte hungrig igen. Och jag kan inte somna om jag är hungrig. Så därför köpte jag lite youghurt, och grovt bröd, och för att de bara har ljust bröd här :/ inte bra!!!

Efter det chillade jag med mina rumskompisar i vardagsrummet i vår källare. Skrattade en massa och lärde oss en massa konstiga amerikanska slang-ord ^^ haha.

Sen var det middag.

Och efter det var det en till "lektion" där vi gick igenom mer info och regler.

Och nu är det kvällen och jag borde gå och lägga mig. Var sååååååå trött i morse. Så borde sova nu så jag orkar upp. Vill gå ut och springa innan frukosten, men jag känner att jag är påväg att bli förkyld och har ont i huvudet, så är inte säker på om det är en bra idé att gå ut och springa då :/

Men men.... I morgon är det en ny dag och jag hoppas den blir lika bra som i dag :)..

Ha det gött folk!

Bye bye!


Schemat :)


såhär kommer det se ut det närmaste halvåret :)

tredje dagen

Hejsan hejsan!
Då var den tredje dagen i Australien nästan över!
Och denna dagen har varit den bästa hittills. :)
Jag gick upp kl 7 ( på helgerna har vi sovmorgon, då är det frukost från 8.30 till 9.15 i stället för 6.45 till 7.30) och gick ut på en löparrunda. Solen hade inte riktigt hettat upp än så det var ganska nice, inte så sjuuukt varmt som det är mitt på dagen. Jag har ju inte varit så mycket runt i kvarteret så jag vgade inte springa så långt, ifall jag skulle springa vilse ^^ haha. Men jag sprang till Castel hill, men sprang inte upp till toppen utan typ halvvägs och sedan sprang jag längs bärjet, så typ runt det, fast inte helt runt för det går ju inte, sjukt stort berg! Men det var en härlig slinga jag sprang :). Och sen försökte jag hitta hem igen, och jag kom tillslut ner på en gata som jag kände igen, så då kunde jag phusta ut och springa hem igen ^^ haha.

Sen var det frukost och direkt efter det drog jag och ett gäng ner till stranden och badade. Så härligt i vattnet alltså. Måste varit ca 25-27 grader :).
Så underbart :). Vi var där nere i typ 5-6 timmar. haha :)
Skolan har ju inte börjat än så det är därför vi har tid för att göra detta. Får passa på. För i morgon börjar skolan på riktigt och då kommer vi inte ha tid till något annat än studier.

Efter promenaden hem så var det snabbt in i duschen (onödigt att duscha här egentligen, 10 minuter i solen och du är genomsvettig igen) och sedan in på basen där vi äntligen skulle börja presentera varandra och få lite info om vad som skulle hända.
Vi är typ 52 elever tror jag. Kommer aldrig lyckas lära mig alla namnen ^^ haha.
Vi fyllde i lite papper om personuppgifter, ekonomi, och tog bilder och lite sådant.
Sedan var det lovsång i rummet brevid. Och det var underbart! Så mäktigt med så många olika länder som är delaktiga. Även om typ 45 av alla här är från USA eller Canada. Men men...
Så coolt när alla bad på sina egna språk :P.

Efter det så gjorde vi en sjukt konstig lek. Alla fick var sin mugg med varm choklad och ett kex, som typ påminner om våran kexchoklad, fast denna var typ tre gånger tjockare. Och så skulle man bita en liten bit i två hörn i kakan och sedan hålla kakan i munnen medan du doppar den i chokladen och sedan suger. Du skall alltså suga upp drickan in i kexet ^^ haha. Sen gäller det att vara finkänslig och ta upp den i rätt tid innan den går sönder. Och du får inte använda händerna. Utan dra huvudet bakåg och sedan försöka äta upp den på en gång. Haha så sörligt och kladdigt. Men roligt.
Men jag klarade det :). Och då kom en ledare fram till mig och höll upp ett till kex oxh sa till mig att lägga huvudet bakot, så jag gjorde det och då kletade han in chokladen i ansiktet på mig ^^ haha. Så wierd! :D

Sen var det lunch också :P.

Nu är vi lediga fram tills läggdags. De stänger basen kl 23 på kvällen så efter 23 måste du vara på ditt rum, för allt är larmat då :O. ganska jobbigt, fast skönt ändå, för då går alla och lägger sig :).

Har nyss skypat med mamma. Skall skypa med pappa sen också när ahn kommer hem igen.

I dag känns allt bra igen. Inte lika mycket hemlängtan och jag har pretat med mer människor. Det är en tjej från Sweich som inte heller pratar engelska så bra. Så det känns bra att vi i alla fall är två som kanske behöver lite mer hjälp ^^ haha

Nu måste jag sluta skriva, för nu tröttar jag ut er. Kommer inte ens orka läsa igenom allt dett själv ^^ haha.

Ha det gött! Skall försöka uppdatera i morgon också!

Bye bye!




wiiie :)


haha fråga inte vad vi gör ^^


Poolen ifall du vill vara säker på att inte bli bränd av de dödliga brännmaneterna :O. Mne vi var för coola för poolen :P haha


snygga tjejer, eller hur? :) haha


Botanic garden :)


rolig fågel :P


Vacker vy från trädgården. Castel Hill! :)




Vem har målat det där längst upp på berget? och hur kom den upp dit? haha


Mums :) Vattenmelonsmoothie :)

Första dagen

Heejsan! Det är andra gången jag skriver det här inlägget nu. Jag hann aldrig skriva klart sist och sedan var jag tvungen att stänga av datorn och då försvann allt :(. Men men, here it goes again!

I går efter frukosten vandrade jag och ett gäng till stranden. Det är inte så långt dit egentligen, men vi visste inte riktigt vägen så det var därför det tog så lång tid. ^^. Och så var det sjukt varmt så man typ tuppade av, haha....

Vi badade aldrig, vi bara gick längs stranden och tog konstiga kort. Det kom två radnom kvinnor förbi och frågade om vi ville att de skulle ta kort på alla oss, och det ville vi såklart. Men den ena tanten var jättekonstig. Hon började tjata på oss om hur vi skulle posa och hur vi skulle stå/ligga. hahah jätte konstig tant ^^. Men rolig :P.

Efter det försökte vi hitta en specifik glass café, men vi hittade det aldrig så det blev en omväg hem. Men vi stannade på ett annat mysigt café och där köpte jag en smoothie. Som egentlgen inte var en smoothie för den innehöll en massa glass ^^ haha.

Efter många svettdroppar senare så var vi äntligen tillbaka till skolan/basen.

Då blev det lunch :). Kycklingsallad, ganska gott :)

Sedan drog vi till köpcentret här i närheten. Jag köpte solkräm, för det behövs! Solen är så sjukt stark och farlig här!

På kvällen var det öppet café, vet inte vad det innebär, men de hade dekorerat med lite ljus och så i alla fall ^^ haha. Men efter några minuter så var det Worship i rummet brevid. Så jag gick in dit. Härligt och så. Men jag grinade typ hela kvällen. Längtade hem så sjukt mycket. Känner mig så ensam och utanför här. Har inte fått någon vän direkt. Alla är från engelsk-talande länder så jag känner mig regält utanför. Ingen vill riktigt prata med mig :(. Jag pratar med dem och skiter i att jag är dålig på engelska, emn jag får ingen respons. Jag hamnar alltid i bakgrunden även om jag försöker ta för mig och prata. Varför?? Det känns precis som högstadiet igen. Som att man är typ mobbad.
Nu skall jag inte klaga mer, borde vara glad för att vara här. Och det är jag. Men hur lätt är det att vara på andra sidan jorden och inte känna en kotte och inte ha någon att prata med, ingen som riktigt lyssnar, förutom ledarna då. Att känna sig utanför....Trodde inte att det skulle bli såhär...
Det kanske  blir bättre när själva skolan drar igång. Vilket är på måndag. Får väl härda ut tills dess!

Annars har jag tänkt mycket på hur jag skall klara av att spendera jul här nere. Kommer länga hem så sjukt mycket! Vet inte om jag kommer klara det om jag skall vara ärlig.

Har inte pratat med mamma och pappa än. Tidsskillnaden gör det så svårt. Men nu måste vi prata, eller jag måste i alla fall!!!!

Nu skall jag sluta babbla, här kommer lite bilder i stället!.














Detta är den konstiga kvinnans mästerverk ^^ haha






Roligt träd :) haha






Mums ;)


Här bor jag, med 5 andra tjejer. I en källare ^^


Viist är det en fin källare? Not!


Fint på utsidan är det ju i och för sig ^^




uteplatsen där vi äter


Cafét

Framme i Australien!

Hejsan!

Nu är jag äntligen framme i Australien Townsville!!!!
Sinnes vilken lång resa det var!
Först till Bryssel, och oj vilken stor flygplats det var. Gick vilse och gick säkert minst 2 km. Stor flygplats! haha. Men tillslut kom jag rätt :P. Sedan till Abu Dhai. Jättelyxigt flygplan med massa god flygmat :) haha.
På flygplatsen i Abu Dhabi mötte jag upp Camilla, en tjej från Danmark som också skulle hit :).
Vi fixade så vi fick sitta brevid varandra på flyget. Vilket gjorde den sjukt långa rutten på 17 timmar från Abu Dhabi till Brisbane mer outhärdlig :). Vi mellanlandade i Signapor också. Onödigt att behöva gå av planet med alla sina grejer och checka in igen för att sedan gå på samma plan igen ^^ haha men men...
Sen var nästa stopp Brisbane.
Äntligen framme i Australien. Och oj vad varmt det var!
Sedan var det en lång väntan på nästa flyg som för mig skulle avgå 7 timmar senare. Men Camillas gick efter 5 timmar. Tur som hon hade som åkte med det flyget. För precis efter att hon hade åkt så brakade hela himmlen ner typ. Regnet öste ner och blixten och åskan härjade vilt. Vilket resulterade i att alla flygplan blev inställda på grund av vädret. Så det var bara att snällt sitta där och vänta på att ovädret skulle dra förbi. Planet blev 2 timmar försent. Men men....

På Townsvilles flygplats hämtade en tjej från "Yout with a mission" upp mig och sedan körde vi runt i Townsville lite och kollade läget. Dock var det ju mörkt ute så såg inte så mycket. Men trevligt i alla fall :).

Sen visade personalen mig runt på skolan och visade var jag skulle bo och så. Sedan fick jag mat som de hade sparat till mig, så söta :) hahah.
Och nu sitter jag här och skriver.
De flesta har redan gått och lagt sig,  vilket jag också borde göra, eftersom jag inte har sovit på över 2 dygn!!!! Sov nästan ingenting på flyget så är sjukt trött. Det räcker att jag blundar så somnar jag ^^ haha. Så skall snart gå och lägga mig :).

Jag vet inte vad jag tycker om skolan än, har inte hunnit ta in och bearbetat alla intryck än. Så får göra det i morgon ^^ haha.

Men nu vet ni i alla fall att jag är i säkerhet och att allt har gått bra.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige. Saknar det redan! <3 haha.

Nu skall jag gå och lägga mig, hoppas jag inte väcker mina rumskompisar ^^

Natti natti!!

sista natten

Hejsan hejsan!

Jag och Malin hade en supermysig kväll i går :).

Morgonen var inte så pjåkig den heller. Vi gjorde iordning smoothie och mackor och så åt vi det i sängen medan vi spelade alfapet. Soft morgon :). haha :P

Sen sprang tiden iväg för fort och malin skulle ta bussen till jobbet :(. Det blev ett hastigt avsked, men det kanske är lika bra, för annars hade jag bara grinat en massa....

Sen har det varit kaos hela dagen och pappa och jag har försökt packa. Det slutade med att vi packade ner typ hela min garderob i den stora gröna rullväskan i stället för ryggsäcken. men jag tar med mig den stora ryggsäcken också, för behöver den på outreach sedan.

Min väska väger redan 30 kg!. Hur mycket får den väga egentligen???? Någon som vet?

Det är sorglig stämmning hemma och mamma går runt och grinar hela tiden :(.

Jag var uppe på Bojen förut också och sa hejdå till Monica och Inger. Mycket sorgligt. Kommer sakna dem och jobbet en massa!!! <3

Nu är klockan mycket och jag måste dusha och sedan lägga mig. Skall upp tidigt för att packa klart och njuta av de sista timmarna hemnma.

Sista natten i min säng nu juh!!!!!!

Flyget går 17:30 från landvette. Men vi åker hemmifrån vid 13 tiden redan. Så har vi god tid på oss!

Ha det gött!
Bye bye!


Kaos

Heeeeej!

Släkten har varit här och det var mycket trevligt och så. Sorgligt när det gick dock :(. Men då kom Malin så då blev jag glad :D haha.

Vi har försökt börja packa, jag och Malin. Vi har rivit ut hela min garderob nu typ så det är kaos här inne ^^ haha.

Annars har vi ätit tårta och chillat :)

Mmmmm min goda tårta, supergod :)




Kaos!!!!

hejdå församlingen

Hejsan hejsan!!

Kl 11 i morse så gick vi på familjegudstjänst i Betel. Det var mitt sista möte innan Australien. Så jag blev uppropad upp på scen och där fick jag stå, livrädd som jag var, och berätta om vad jag skulle göra det närmaste halvåret. Gissa om jag var nervös ^^. haha. Jag sa typ hmmm, hmmm jätteofta ^^. Men jag fick sagt det viktigaste i alla fall och de andra sa till mig sedan att det var bra de jag sa. :)
Mycket sorgligt att säga hejdå till alla. Men jag fick många uppmuntrande kommentarer. :)
Och en tant som sa flera gånger att om du åker till Indien på outreach så få du inte äta sallad och inte kyckling. haha hon varnade mig en massa :P. Nej jag skall inte äta sådant, jag vill inte bli matförgiftad, så jag lovar ^^ haha.

Sedan var det fika där nere. Mycket snack om Australien såklart. :P

Nu har jag precis lagt på glasyren på min andra tårta, och nu skall vi äta middag.
Kl 16 kommer moster, mormor och lite släckt hit för avskedskalas. Det blir många Hejdå nu den sista tiden...

Sen på kvällen kommer Malin hit. Hon kunde inte komma i fredags för hon mådde inte bra. Så hon skall komma i kväll i stället och sova över :). Mysigt :)

Nu skall jag ladda ner en massa filmer och serier så jag har att göra på den sjukt långa flygresan ner!!
Några tips kanske?

Kommer sakna Betel en massa. och alla ungdomssamlingarna skall vi inte prata om, sinnes vad jag kommer sakna dem <3

starbowling

Hejsan hejsan!

I dag har det varit en underbar dag!

Vi åkte in till göteborg och stannade först till vid Bäckebol för jag var tvungen att köpa hikingskor och luftmadrass på XXL.
Sedan åkte vi vidare till Starowling!!
Där spelade vi discobowling och hade det as roligt. :D
Efter bowlingen så åt vi på restaurangen där. Det var en jätte stor byggnad med en massa aktiviteter i.
Efter maten så gick vi upp på övervåningen och där fanns det en massa saker att göra. Tex: Tjurridning, airhockey, golf, skjuta med något konstigt gevär, bilsimulator, basketspel och lite sådant.
Vi gjorde lite lite allt möjligt där uppe, haha :).
Mycket roligt!

Efter det drog vi till Nordstan för jag skulle köpa lite saker på Clasolsson.

Sen åkte vi hemmåt.

Och nu har vi precis ätit kvällsmat och kollat på "i rymden finns det inga känslor"

Mysig dag :)

Det är en ful video på mig där nere när jag rider på tjuren ^^ haha. Och bara så ni vet så var det tusen gånger svårare än vad det ser ut. Det fanns nästan inget att hålla i sig i och så var sadeln glas hal ^^


Det roliga är att det var helt fullt med folk när vi kom, men plötslig så försvann alla ^^ haha



Menyn :P




mums :P








Airhockey :)


tro mig det  var inte så enkelt som det ser ut. Jag höll mig kvar längst av tommy och pappa i alla fall ^^

avsked

Hejsan!

Kl är snart 03 på morgonen och jag har precis kört hem Emelie!
Jag har haft en supermysig kväll tillsammans med tjejerna :).

Vi käkade pitabröd med kyckling. Mums!
Och såklart min tårta. Som blev otroligt god! Godaste jag gjort skulle jag nog våga säga. Den var så otroligt saftig och mjuk. Mums! haha :)

Vi spelade lite spel och snackade en hel del. Så sjukt roligt att få träffa dem :D.

Sorgligt blev det dock när vi skulle säga hej då :(. Men men, det måste ju göras :(.....

Bilder får ni i morgon, om jag orkar.
Nu skall jag sova.
I morgon blir det en heldag med familjen skulle jag tro,

Natti natti! <3

red velvet

God daaaag!

Jag är i full fart och bakar två stycken red velvet cake!
En till i kväll då mina vänner kommer på avskedsfest och en till söndag då jag har avskedskalas för familj och släkt.

Den ena står i ugnen nu och gottar till sig, den andra står på bänken brevid mig och väntar på sin tur ^^. (båda fick inte plats i ugnen sammtidigt)

När tårtorna är klara så skall jag städa mitt rum, huset, akvariet, handla inför kvällen, laga mat och träna. Tror inte jag kommer hinna träna men hoppas verkligen det!

Annars så skypade jag med Anna i morse. Roligt att se hur hon har det i Australien :). Men allt verkade ju bra, så det är ju skönt :)

Nu skall jag fortsätta städa och dona.

Bye bye!


sista arbetsdagen

Hejsan!

Nu har jag precis kommit hem från jobbet!
Detta var mitt sista arbetspass på ICA Bojen nu innan jag åker till Australien. Ganska sorgligt ändå :(.....

Har fått sms av Anna att hon är framme i Australien och allt har gått bra. Skönt att höra!
Jag taggar till lite och blir sjukt nervös på köpet. Är så nervös så jag får ont i magen. Hur skall detta gå? Gaaaa!! haha :/

Jag har så mycket kvar att fixa innan resan, så mycket så att jag skiter i allt. Vet inte var jag skall börja?
Kanske med att betala avgiften?????

Ja ja, nu är så jag så nervös så måste sluta skriva..

Bye bye!

Ledsen tjej som jobbar sitt sista pass på Bojen ^^


onyttigt men gott

Nu har jag precis tränat. Skönt!!
Nu sitter jag här och äter smörgås och yoghurt, trots att jag vet att det är onyttigt. Men det är sååå gott. okej???
Haha.

Nu skall jag sova. I morgon skall jag jobba 9-16 :)

Bye bye!


fuuuuuul

tandläkar-skräck

Heejsan!

Nu är jag nyss hemkommen från mormor. Stack ju som sagt direkt till henne efter jag varit hos tandläkaren.
Cykelturen dit gick bara bra, trots att det regnade och blåste en massa. Men är ju van ^^.
Dock var det inte lika kul hos tandläkaren. Inte alls kul att ligga där i den konstiga stolen men världens skräck och veta att snart kommer de göra någonting mot mig som kommer att göra sket ont! Sicken skräcka alltså. Då tänkte jag. Detta är värkligen definitionen av skräck, att veta att någon snart kommer göra en illa. Smärta är skräck! haha.
Men det var inte så farligt. Och ändå så borrade jag utan bedövning. De frågade om jag ville ha bedövning men jag sa att vi skulle testa utan och se hur det känndes. Visst det gjorde ont, men det var jag för tuff för att erkänna ^^ haha.
De borrade i alla fall i två olika tänder och fyllde dem med ja jag vet inte vad. Skit skumma maskiner de använde i min mun :O.  Ofta man litar på dem ändå. de kan ju göra vad som helst och du bara ligger där helt hjälplös och låter dig bli plågad ^^ haha hur kul e det...

Men men.... Det tog bara typ 30 min sen var de klara med mig...

Då cyklade jag glatt hemmåt (eftersom plågan var över) men stannade som sagt till hos mormor.

Vi bakade tigerkaka. Mums! :) haha. Och pratade en massa. Mycket trevligt :)

Nu skall jag bog kolla på community. Nya avsnitt!! Yaaaay :D

bye bye!

Mums :D

Här har vi det bra :)


tandläkaren..

God morgon!

Jag är trött. Det regnar och blåser storm ute, och jag har inte alls lust med att cykla ända till tandläkaren i skärhamn i detta skitväder. Hade velat ha en bil här just nu ^^. Men men. Cykel är billigare.
Det är varmt och mysigt här hemma också. Vill inte gå ut :( Buhuuu det är synd om mig ^^ hahah

Nej nu hinner jag inte klaga mer. Får dra på mig regnkläderna och bege mig ut!

Jag drar nog direkt till mormor efter tandläkaren (hon var ju inte hemma i går när jag var där) , så ni vet ^^ haha

bye bye!

ännu en gång så gömmer jag mig bakom mina varma hårblås ;)


...

Heeejsan!

Det blev inga kanelbullar i dag!

Jag spelade lite wii i stället. Tränade mage i 30 min, sedan spelade Tommy och jag mario cart :)

Ja sen springer tiden bara iväg...

Har tränat i 2 timmar i kväll också. Skönt!
Och druckit min jordgubbssmoothie som vanligt :) Mums! hehe :P

I morgon bitti skall jag till tandläkaren. Det blir inte roligt :/

Nu skall jag nana.

God natt!

dragspelsdrottningen

Hejsan hejsan! Igen :P

Nu har jag nyss varit hemma hos mormor. Dock var hon inte hemma. Men jag gick in ändå ( jag vet var nyckeln är) för att vänta och se om hon skulle komma snart. Hon har ju ingen telefon med sig så kunde ju inte ringa och kolla var hon var. haha. Så jag chillade lite i hennes lägenhet bara. Spelade lite dragspel och så. Bara för att jag är så grym på att spela dragspel så skall jag visa er när jag spelar Idas sommarvisa ^^


Imponerande va? hahah not!

Nu skall ajg nog baka kanelbullar, för har ändå inget annat att göra.

Bye bye!


kanelbullens dag

God morgon :).

I dag är det kanelbullens dag, i fall ni inte visste det ^^ haha.

Har inte tänkt att baka några, eller kanske, får se.

Hade tänk cykla ner till mormor en sväng. Måste ju passa på och umgås lite med henne nu innan jag åker. Fick lite pengar av henne också så måste ju tacka för det :).

Nej nu vet jag inte vad jag skall skriva.

Hejdå!

jag gillar min stora pösiga smilie tröja ;)


uppdate

Heejsan hoppsan!

Vad har jag gjort i dag? Någon som vill veta?........
nej men jag säger det ändå bara för att retas med er ;)

Jag har suttit vid datorn typ hela långa dagen! Fattar inte var tiden tog vägen??? Jag chattade med en tjej från tyskland i några timmar och så. Pratade om Australien och så. Hon förklarade lite grejer för mig (och så) haha :).
Har också beställt linser och glasögon!
De glasögonen som jag har nu har gått sönder. Båda bågarna har gått av ^^. Men jag beställde ett par BUDGET glasögon för 79 spänn! Helt sjukt billigt. Så det kommer förmodligen inte hålla många dagar. men men....det är värt ett försök i alla fall. I stället för att lägga ut flera tusen på att fixa de glasen jag har nu.

Jag har skickat lite mail och kollat en massa info angående resan till Australien som bär av om bara en vecka!!!

Har chattat med en tjej från Alaska också. Jag försöker lära känna lite av eleverna nu innan jag åker. Så jag har lite koll på vilka folket är. Så jag inte bara står där och inte kommer ihåg vad en enda heter. Vilket jag har en tendens att göra :/.

Har också bakat äpplebröd i dag. Fyra fina limpor blev det! Har använt sjukt mycket äpplen. Tror det blev 15 stycken!
10 av äpplena gjorde jag äpplemust av och de andra grovrivde jag. :)
Mums :)

Hade tänkt träna  nu i kväll också, som vanligt. Men fastnade i chatten på facebook och nu när jag tittade på klockan så var den 23:05. Så nu är det ju för sent. :(

Får träna extra hårt i morgon i stället :)

Nu skall jag snart sova tror jag, och gå upp tidigt i morgon :).

Ha det gött!

Bye bye!


Äpplebröd :)


choklad med äpplebitar och kanel. Från Annas chokladbutik :)

brara för att jag måste ha en rubrik

Good morgon!

Har sovit jättegott i min mysiga säng i natt :).
Vaknade kl 10, ganska utvilad. med tanken på att jag gick och la mig vid typ 03:30

Har haft en skönt och lugn morgon, precis som jag vill ha det :).

Nu skall jag beställa glasögon och linser!

Bye bye!

jag gråter tills det inte finns några tårar kvar!

Hejsan!

Nu har jag precis kommit hem från Anna (kom hem från Laholm vid 21 tiden och stack direkt till Anna) . Johanna och Malin var också där. ;)
Vi pratade en massa, spelade monopol, käkade kladdkaka och en massa chips. Vi hade det supermysigt och skrattade gott :). Har saknat att umgås med allihopa. Var ju ett tag sedan :(
Men när kl blev runt 00:00 så var Malin och Johanna tvugna att dra sig hemmåt. och då blev det värre. Då slulle de säga hejdå till Anna som i morgon åker till Stockholm och på tisdag flyger till Australien! Alltså kommer de inte ses på minst 6 månader.
Det blev många tårar och långa kramar.
Men tillslut var de tvugna att gå. Sorgligt!

Jag stannade kvar typ 2 timmar till och hjälpte till med att diska och städa undan lite. Sen när det väl var min tur att säga hejdå så ville jag inte säga hejdå. Så sjukt jobbigt att för första gången skiljas åt från sin barndomskompis som man har lekt med i hela sitt liv! Och alltid har haft vid sin sida!
Oj vad roligt vi har haft genom alla dessa år! Helt obeskrivligt vad vi har haft det grymt :D.

Efter att ha grinat i typ en halvtimme och kramats i ytterligare en halvtimme så var jag ju också tvungen att gå. Men det var skönt att inte behöva säga hejdå. Vi sa bara: "Vi ses på andra sidan jorden!"
haha så skönt att vi i alla fall flyttar till samma land. Så vi kan ju träffas även om det är en lång bit i mellan oss. Vi har i alla fall lovat varandra att vi skall träffas minst en gång där nere :). Så det känns ju bra!

Nu önskar jag dig all lycka till Anna! Du vet hur mycket jag kommer sakna dig! Men vi skall träffas snart igen, fast på andra sidan jorden!!  Så det så!

Akta dig nu för krokodiler, hajar, giftspindlar, maneter, känguru, kameler, ödlor, gigantiska fjärilar och allt annat läskigt som finns där nere!

Men Jag kommer också ner om en vecka (dock bor vi på var sin sida av kontinenten typ)!!! Då är det min tur att flyga den långa vägen till andra sidan jorden! Men då skall vi höras av varje dag! :)

Ha det bäst nu.!

Bamsekraaaaam!!!!!!

monopol, kladdkaka och chips är nice :)


mums ;)

blahablaha

Godmorgon!!!

Underbar morgon i Laholm!
Gick upp 07:45 i morse igen och drog på mig löparkläderna och gick ut och sprang, medan alla andra låg och sov.
I dag låg dimman inte alls lika tjock som i går. Det var bara svag svag dimma. Men efter drygt 10 min ute så släppte dimman helt och solen sken för fullt och det blev väldigt varmt och skönt!
Jag sprang två varv runt en sjö som finns här och det var helt underbart :). Stilla, tyst och lugnt :).

Nu har vi nyss ätit frukost och nu chillar vi i soffan medan vi funderar på vad vi skall hitta på idag.

Men en liten fråga bara. Är det fler som ser att den lilla menyn till vänster är väldigt långt till vänster i förhållande till det andra? För mig ser allt ut som det skall, men på vissa skärmar ser det konstigt ut. Så hur ser det ut för er?

Nu hoppas vi på en fortsatt solig dag!

Bye bye!




rodel

Hejsan hejsan!

Nu har vi precis kommit tillbaka till lägenheten här i Laholm!

Vid 12 tiden åkte vi iväg till ett ställe som jag inte kommer ihåg vad det heter  och åkte något som heter rodel. Jätteroligt var det! :).
Men innan vi gjorde det så satte vi oss i solen och grillade och hade det väldigt skönt :).
Det har varit en riktig sommardag i dag alltså. Folk har gått runt i kortbyxor och t-shirt! Säker 20 grader har det varit.
Efter att vi hade grillat så köpte vi några biljetter och så ställde vi oss i kö för att åka ;).
Första gången åkte jag med pappa och så styrde jag (bromsa eller gasa). hehe det gick inte så fort då, jag var så rädd för att åka av banan, vilket man gör om man kör för fort.
Nästa gången åkte jag själv och gången därpå lät jag pappa styra. Och hjälp då gick det undan. han bromsade ju typ aldrig ^^ haha. Läskigt!
Sen åkte jag med Tommy och det var ännu värre! Han bara gasade hela tiden. Jag fick skrika as högt till han att han skulle bromsa ^^ hahah.
Men roligt var det :).

Nu sitter vi här hemma och funderar på om vi skall gå ut och äta. Men vi får nog stanna hemma för Tommy håller på och svimmar hela tiden nu igen...

Ja ja. Här kommer i alla fall lite bilder och filmer :).


Här är det Tommy som kör som en galning. ^^ fast här har vi saktat in för banan är nästan slut.






Här sitter Daniel, Anna, Tommy, pappa och mamma i kö :)


vackert var det ;)


I laholm växer det laxar i träden!
haha nej men det är en massa fiskare längs lagan och många som har fått napp, så då hänger de upp de stora laxarna i träden ^^. ser rätt hemskt ut!


dimmigt vid lagan i morse...


promenad längs Lagan :)


Annas cokladpraliner :)



god morgon dimman!

God morgon gott folk!
En ny morgon gryr och jag har redan varit ute på en löparrunda i den tjocka dimman. Jag gick upp vid 07:45, medan alla andra låg och sov så gott i sina varma sängar så tog jag på mig träningskläderna och begav mig ut i den tjocka dimman och sprang. Är riktigt stolt för att jag gjorde det :P. För 1, jag hatrar att springa på morgonen, och för 2, det var  världens dimma och kallt ute.

Men det var så trevligt så att springa där i dimman längs "Lagan" och titta på alla fiskare som stod uppraddade för att fånga lax. Några hade dragir upp riktigt stora laxar! haha :).
En ropade till mig: Här är en som har mycket energi!
Haha ja ba. Ajjemän!

När jag kom tillbaka till Daniel och Annas lägenhet så mötte jag pappa i trappan som skulle ut med hunden :).
Jag sprang upp för trappa och hoppade in i duschen :).
Sen blev det frukost med hela familjen. Mysigt!!

Ps: Jag har börjat dricka te igen. Måste lära mig tycka om det. Med typ 1 dl mjölk i så blir det faktiskt riktigt gott :) haha!

Nu får vi se vad dagen bjuder på!

Ha det gött!

Bye bye!

Såhär kul hade mamma och jag i bilen i går ^^


RSS 2.0