Glad midsommar

Kanske skal passa på och säga Glad midsommar! eller nått, typ ^^.
Kom nyss hem från jobbet. Det har varit en stressig dag med en massa kunder. Men vi har alltid så roligt på jobbet så tiden flyger iväg. haha :)
Tänkte bara säga det. Orkar inte skriva här längre ^^ känns så onödigt, men men....

Nu drar jag hem till Elin och tittar in hennes nya place :)

Bye bye!

hej

Hejsan hejsan. Vet inte varför jag inte hinner uppdatera längre, men jag har så mycket runt mig just nu. Men jag jobbar i alla fall på som vanligt på ICA nu. Allt går bara bra :)

Tänkte bara säga det.
Nu skall jag sova.
Natti natti

dag 2+3

Hejsan hejsan! Alt väl i kalla Sverige??
Hann inte blogga i går kväll, eller pallade inte snarare ^^.
Men i går var vi i alla fall en del på stranden och solade och badade i de stora vågorna :). Riktigt roligt :). Och säkert 30 grader i vattnet :).
Frammåt kl 18 tog vi bussen upp till toppen av berget här i Alanya. Där den stora borgen ligger. Sinnes vilken fin utsikt det var därifrån. Helt sagolikt.
Sedan gick vi ner från berget. Halvvägs ner såg vi en sjukt fin testaurang med än ännu mer sagolik utikt, så vi stannade där och åt. :). Mycket gott.
Senare på kvällen var vi ute bland alla affärer och kollade. Köpte ett par örhängen för typ 20 kr ;) billigt och bra. Försökte också pruta ner en klänning men fick inte ner den till så lite som jag ville så då sket jag i det ^^.

I dag har vi varit i Side hela dagen. Vi tog bussen in i morse, vilket inte var det lättaste. Först skulle vi hita till busstationen mitt i smeten. Men med hjälp av kartan och snälla turkar hittade vi tillslut dit ^^.
Bussen vi tog dit var helt rosa. Rosa gardiner, stolar, kassaskåp, hjärtan, skjortan, allt var rosa!
Skit läskigt ^^^haha. Turkarna kan verkligen inte köra ordentligt!

Väl framme i Side badade vi en massa och solade :). Så skönt att bara slappa i solen och ta ett svalkande dopp ibland :). Efter någon timme blev mamma jättehungrig så vi gick till restaurangen som låg på stranden. Mamma beställde en snitzel typ, och jag en sallad, en helt vanlig sallad utan massa sås och grejor. Men när jag väl fick den och började äta så var det sjukt äckligt. Salladen var så besk och smakade fränt. Jag bad mamma smaka på den och hon kunde inte ens svälja det., så äckligt var det. Måste verkligen varit något stort fel på den salladen. Så jag sa till personalen att den inte gick att äta och sa som det var. Självklart blev han lite småsur men efter ett tag blev han glad igen och kom fram till mig och pratade en massa ^^.

Efter att mamma hade ätit så gick vi in mot centrum och gick bland alla små gator och affärer. Jättemysigt. Sen kom vi ner till hamnen och där chillade vi lite :).

Efter många om och med lyckades vi tillslut ta oss hem igen till hotellet, och då var klockan drygt 20:30 tror jag. Så skönt att få komma "hem" igen, haha. Sen har vi chillat lite på hotellrummet bara. Ätit lie knäckebröd och youghurt, haha :). Och så har vi skypat med pappa och sedan Daniel :).

Ja de var det. I morgon skall vi nog bara chilla här vid vår strand och på fredag skal vi ut med en båt och kolla grottor :).  Skall bli roligt. Sen lördag och söndag har vi inte planerat något ännu :P.

Men men, det får räcka för i dag...

Bye bye!!


Underbart vackeert :)


Borg




Utsikten från reasturangen :)







hälsning från Turkiet!

Hejsan hejsan! Här kommer en allt för varm hälsning ifrån varma Turkiet!
Flygningen ner hit gick bara bra, trots att mamma var rädd ibland, men hon klämde bara sönder min hand då ^^ hahah. Sen åkte vi buss mitt i natten för att ta oss till Alanya som låg ca 2 timmar bort. Vi stannade halvvägs för att sträcka på benen och käka kebab, typ ^^. haha.
Väl framme vid hotellet fick jag snacka en massa med personalen eftersom mamma inte kan engelska ( jag får vara mamma åt min egen mamma) haha. Tillslut löste sig allt.
Vi sov gott de få timmar som var kvar av natten :).

I dag har vi i alla fall kollat runt i området en massa, alltså gått sjukt mycket. Mycket att se på :). Sen har vi såklart solat och badat. Det var sjukt höga vågor och den röda flaggan var utsatt vilket innebär att det är farligt att bada. Men jag höll mig vid strandkanten och lät de stora vågorna forsa över halva mig, alltså inte hela mig som vissa galningar gjorde, så de drogs ner under vattenytan en längre stund, as läskigt ju. Men oj vad kul det var :). Mamma vågade knappt titta på, hon gillar inte vågor. Så hon låg och stekte i stället, och det gjorde jag med sedan. ^^

Efter drygt 2-3 timmar vid stranden var vi jätte hungriga och gick till en trevlig restaurang där det jobbade en svensk från Örebro. :D hehe. Jag åt en bamse stor lax och mamma åt kyckling, ifall ni ville veta lixom ^^.
Sedan satt vi kvar där en lååång stund och pratade med personalen, som var väldigt skämtsamma och omogna ^^ haha.

Sen har vi vandrat runt i området ännu mera, i flera timmar. Så mysigt att bara gå runt och kolla. Stanna och äta glass vid stranden och smita in på en så kallad "supermarket" och handla lite :). Frukosten här på hotellet består ju bara av vitt bröd i stort sett och det äter inte jag. Så vi har varit på jakt efter grovt bröd och typ youghurt eller flingor. Tillslut hittade vi det, precis previd hotellet typ ^^ haha. Så nu har vi wasa knäckebröd och grova flingor och youghurt. Måste få äta en riktig frukost förstår ni, inte bara vitt bröd ^^ haha.

NeNej nu skall jag inte sitta här mer och tjöta. Nu skall vi nog gå ner och ta en glass eller kaffe??

Ha så kul i kalla Sverige!!

Bye bye!


lycklig :)




sköööönt!!


Vågorna är sjukt mycket större än vad kameran lyckades fånga ^^


Turkiet here I come!

Heeej jag hinner inte uppdatera så mycket nu angående studenten, för om några timmar åker jag till Turkiet!! Men jag kan i alla fall säga att jag hade den bästa dagen i mitt liv! Sjukt glad var jag! :D Tusen tack till alla som uppvaktade mig!
Men nu får ni ha det så kul i kalla Sverige! Ses om 1 vecka!!

Bye bye!


Lycklig tjej på studentflaket! :D

För jag har tagit studenten!!

För jag har tagit studenten för jag har tagit studenten för jag har tagit studeeeenteeeen, Oj oj vad jag är bra!!!

Bal uppdatering!

Nu tillbax till balen som var i förrgår!

Dagen började med att jag åkte iväg till frisören kl 12 för att fixa balfrisyren. Efter ca 1 1/2 timme var jag klar. Och supernöjd!! Blev verkligen jättefint :).

Sedan körde jag hem och gick direkt hem till Elin för hon skulle hjälpa mig med sminket och att få på mig klänningen (det är hur mycket snörning som helst i ryggen, som tar sjuk lång tid att snurra upp). Det tog drygt 2 timmar sedan var jag klar. Tack för hjälpen Elin! :).
Pappa kom och hämtade mig och sedan åkte vi ner till havet och tog lite kort på mig vid bryggan. Så fint så :) (hur ofta kan jag säga till mig själv att jag är fin? aldrig!). Efter fotograferingen så kom mormor och mamma som också ville följa med till marstrand och kolla på alla fina bal-människor.

Väl framme på marstrand blev det en massa fotografering och sådant kul :). Tur med vädret hade vi också :) pusth!!
Efter ett tag gick vi in och då bjöds det på förrätt. Efter det sprang vi runt och velade tills huvudrärtten kom. Och mellan huvudrätten och efterrätten så var vi ute igen och tog fler kort, då solen tittade fram :).
Efter all mat och sådant så var det dans och mingel för hela slanten, hela kvällen lång.
Jätteroligt var det verkligen!
Längtar tillbaka! Det var så sjukt härligt och ovanligt att få känna sig så fin för en gångs skull :).

Balen var slut runt 01:30. För tidigt!!
Men då pallrade vi oss iväg till färjan i onda fötter, fast jag hade faktigst inte så ont :).

Väl hemma igen så var det bara till att försöka få av sig klänningen som tog väldigt lång tid, med all snörning, men sedan var det bara rakt ner i sängen typ, orkade inte ta ut alla nålar från håret.

Men summan av kardemumman ?? haha. En sjukt underbar kväll, helt fantastisk och rolig. Gör gärna om det tusen gånger till!

Men nu är det över och i morgon är det studenten!

Har spenderat hela dagen med att baka. Har gjort 3 tårtor nu! En citronmarängpaj (min favorit), en hallonmoussetårta och en jordgubbscheescake :). Kommer bli så roligt i morgon! Även fast det skall regna hela dagen, skit samma!! Det är ju studenten"!!!!! Kan inte fatta att det redan är slut, det har gått så sjukt fort :(. Kommer sakna allt sååå mycket! Fast det är ju redigt skönt att sluta också :). Och till hösten blir det Australien!!!! :D

På kvällen i morgon blir det ju studentfesten också. och på söndag drar jag och mamma till turkiet och slappar i en vecka! :D. Skall bli skönt att vila upp sig innan jobbet drar igång hela sommaren.

Nej nu har jag redan skrivit för mycket, ha det så bra gott folk!!

Tjao tjao!!! :D

























nej nu orkar jag inte lägga upp fler bilder. Alla bilderna finns på Facebook!

bal

Balen i går var helt underbar! Kännde mig så fin för ovanlighetens skull. Och alla var verkligen superfina! Åh längtar tilllbaka. Varför tog det slut så fort :(.
Ja ja, det är ett underbart minne i alla fall. Kommer beskriva kvällen och natten lite nogrannare senare i kväll och lägga up lite bilder om jag orkar, annars finns ju bilderna redan på facebook. För nu skall jag dra iväg till skolan en sväng och fixa lite saker...

Bye bye!


sillens dag

Hejsan hejsan!
Då var arbetsdagen avklarad. :). Sinnes vad mycket folk det har varit. Eftersom vi här på Klädesholmen har "sillens dag" på nationaldagen så var det tusentals turister från världen över på besök. Ön var helt smockfull och det var ICA butiken också. Jag satt i kassan konstant hela dagen. Fick nästan aldrig flytta på mig. Kön var megalång och ända hade vi båda kassorna öppna (ovanligt). Dessutom var växeln typ slut hela tiden. Hade inga enkronor kvar ^^ panik! haha. Men jag älskar att vara stressad och ha mycket att göra. Dock hade jag ju ont i huvudet och var sjukt varm, men det gjorde inget. För jag trivdes så bra när det var så mycket folk och så mycket att göra :). Synd bara att jag missade alla roliga aktiviteter som hände på ön. Men men... pengar är ju aldrig fel :).

Nu skall jag vila upp mig, för i morgon blir  det bal. Men om jag känner mig rätt så kommer jag inte orka vila, jag kommer typ städa rummet ^^

Bye bye!

fortfarande sjuk....

God morgon god morgon.
Varje morgon när jag har vaknat upp den senaste veckan så har jag trott: Men i dag måste jag väl ändå vara frisk? Och så reser jag mig upp och känner hur hela huvudet snurrar, näsan rinner och hostan gör sig påmind. Nehe, inte frisk i dag heller då. Har varit sjuk i över en vecka nu, vilket inte är likt mig. Börjar frukta inför balen i morgon och studenten på fredag. Hur skall jag hinna bli frisk?
Aaaa pallar inte med detta mer... Inte rättvist!
Dessutom skall jag upp och jobba nu. Kommer ju inte göra mig friskare direkt. Men det är ju dubbelt betalt så kan inte låta bli att jobba då. ;)
Får hoppas jag överlever dagen, och efter jobbet skall jag vila som aldrig förr. Måste vara pigg inför balen i morgon!
Gaaaaa!!!

Bye bye!


If Only

Hejsan hejsan!
Skall vara svensk och kommentera vädret det första jag gör.
Sinnes vad fint väder det har varit dessa lediga dagar. Sommarvärme verkligen!. Har blivit väldigt brun nu :D.
Dock orkar jag inte vara ute i solen så länge eftersom jag fortfarande är sjuk. :(. Inte alls okej att ha feber, huvudvärk, hosta och snuva nu när det är så fint väder! Orkar inte göra någonting. Är helt borta i huvudet.
Hoppas innerligt att jag hinner bli frisk tills balen på tisdag.

Annars i dag så har jag först på morgonen varit på församlingsmöte. Sedan hem och äta middag och vila lite. Sedan var det tillbax för TKS möte. Sinnes vad varmt det var där inne. Jag höll på att smälta bort vill jag lova ^^.

Efter det pallrade jag mig med pappa till Tolleby så att Blondie kunde få leka av sig lite. Dock orkade jag inte gå någonting med mitt huvud. Så jag tittade mest bara på när Blondie och pappa sprang runt ^^ haha.

Nu skall jag chilla lite och förhoppningsvis vakna upp i morgon bitti och vara pigg och frisk. För i morgon blir det jobb! På Nationdeldagen = dubbel lön :D

Bye bye!


hittade en söt bild på två ankor bland mina bilder ^^

inte okej

Det är inte okej att vara jätteförkyld med huvudvärk och feber när det typ är sommar ute!
Hatar det!
Kommer vara sjuk till balen och studenten, säääkert! Aaaaahhh!!

Överraskningstårta!

Jag orkar inte lägga upp bilder från klassfesten. Det är helt enkelt för jobbigt och det tar för mycket tid, tid som jag inte vill slösa bort framför en dator när det är strålande sol och varmt ute!

I gårkväll var det i alla fall ungdomssamling i smedjan i skärhamn. Det började med dop nere vid havet. Så underbart :).
Sen var det möte, ett väldigt roligt sådant må jag säga :). Många skratt där asså! haha :)
Efter mötet blev det fika.
Efter drygt 30 min fikande så sa jag och Elin till Emelie att sitta kvar och titta åt ett annat håll. Så gick vi iväg och hämtade min överraskningstårta som jag hade stått och bakat hela dagen. En Geisha tårta bara för Emelie, för att hon är så besatt av geisha! haha :).
Jag tände alla 18 ljusen på tårtan och så började vi sjunga. När alla andra som var där hörde oss sjunga så började de också sjunga. Och plötsligt stod hela lokalen upp och sjöng för Emelie. hahah vad hon skämdes ;). Sen fick hon blåsa ut ljusen såklart :). Lycklig tjej!
Tårtan var jättegod i alla fall :). Jag sa till alla där inne att alla fick smaka på tårtan, den skulle ju ta slut. Men ingen vågade komma fram och ta, fegisar! Så varje gång någon gick förbi vårat bord så drog jag in dem och sa: Tårta, här, vill du ha tårta! Varsegod! Och så fick de tårta. Så tillslut hade jag lyckats ragga upp så många tårtätare så tårtan var slut :D. Mission completed!

När kl var drygt 00:00 så drog vi ner till stranden igen och spelade beachvolleyboll, sprang barfota längs stranden, vattnet, bryggan och upp till hopptornet. Satt där och pratade och hade det hur mycket som helst. Lycklig! :)

Mysigtsate kvällen på länge :)

Grattis igen Emelie, nu är du vuxen! :)


Dop


Coola födelsedagsbarnet! som inte längre är något barn :P


Geisha tårtan!


Nöjd! :)

A just det ja, jag har städat ur hela min garderob också. Har hållt på i 2 dagar med att få ut allt, haha. Men nu är det i alla fall klart, kolla här :P


Stökigt värre!


Klart! :)


Bye bye! Nu skall jag ut och sola ;)

skgd

Har varit på klassfest i kväll. NICE! Bilder kommer i morgon, för nu skall jag sova. Är sååå sjuk :(

Natti natti!

RSS 2.0