God Jul igen!

God Jul igen!

Nu är Julen över här. Och oj vilken Jul det har varit. Älskar det!

 

Jag gick upp kl 05 i morse för att skypa med hela familjen när de öppnade sina julklappar hemma i Sverige. Och samtidigt öppnade jag mina som de hade skickat till mig. Vi hade det så mysigt så. Kändes som jag var där med dem.
Jag fick en massa gosaker från Sverige. Så nu har jag så jag klarar mig för ett tag. Haha.

 

Kl 8 gick jag tillbaka till huset och där hade vi julklappsöppning mellan oss som bor i ”källaren”. Vi hade bestämt det själva att vi ville köpa varandra presenter.

 

Jag fick ett par riktigt snygga örhängen, och godis. Mums!

 

Sedan gick vi över till en av ledarnas hus och hade frukost i trädgården, runt polen. En massa färsk frukt och nybakta blåbärsmuffins. Helt okej julfrukost om man säger så. Inte direkt risgrynsgröt som man är van vid, Haha.

 

Sedan blev en efter en i kastad i polen med kläderna på. Även jag blev i kastad. Haha oj vad roligt vi hade det. Älskar det!

 

Sedan låg jag och en till tjej ute i solen för att torka och sjöng julsånger medan vi väntade på att duschen skulle bli ledig. Haha vilken julkänsla det var att ligga där i stekande solen och sjunga julsånger.

 

Efter det så var det dags att göra sig i ordning för Jul firandet som började kl 13. Alla var så fina så. Uppklädda och allt.

 

Julfirandet var massa roligt. Vi fick en massa mat och efterrätt. Och så fick vi våra julstrumpor som var fyllda med paket från olika människor. Jag fick en massa godis och andra random saker. ^^

 

Sedan fick vi våra secret santa presenter. Jag fick ett jätte fint halsband. Älskar det. Synd att jag inte vet vem det är ifrån. För jag vill tacka henne!

 

Vi hade också något som kallades för white elephant gifts. Vilket är att man har lagt vilken random present som helst under granen. Och så får en person från varje bord börja med att gå fram och välja en present. Sedan öppna det. Sedan är det nästa persons tur. Då får hon/han välja om han/hon vill stjäla paketet som personen innan fick, eller gå och hämta ett eget. Och så vidare.
Jag slutade med en låda med levande ljus i. haha inte så roligt direkt ^^. Men många fick väldigt lustiga saker :P.

 

En annan rolig sak som hände var att de hade en ”snö maskin” där inne. Haha så ibland så snöade det. Fast snön var typ såpa. Men det var roligt i alla fall, haha ^^

 

A just det, i går den 24 så hände det ju inte så mycket här på dagen. Men på kvällen var det party party. Lampor, laserstrålar, rökmaskin och hög musik. Oj oj, dans hela natten lång. Superroligt. Första gången jag firat Julafton med party. Haha men roligt var det.

 

Detta är långt ifrån allt men jag orkar inte berätta allt. Men jag har i alla fall haft en sjukt bra Jul här i Australien. Är superduper nöjd!

 

Fick BTW av mamma och pappa en betald tur till Barriärrevet här i Australien. Så snart skall jag ut till det vackra Barriärrevet och scuba diving! Sååååå roligt!

 

Men detta var inte den bästa presenten. Den allra bästa av dem alla, som gjorde mig så sjukt glad så jag visste inte var jag skulle ta vägen, var när Daniel och Anna berättade att han och Anna har förlovat sig!
Oj vad jag skrek av lycka när jag hörde det. Jag är så sjukt glad för deras skull.
Åååhhhh älskar er båda så sjukt mycket! Ni anar inte hur glad jag är!!!!!!!
Grattis ännu en gång bror Daniel och Anna!!!!! <3
Ni är perfekta för varandra! Önskar er all lycka i världen!!

 

Nu skall jag gå tillbaka till min ”källare” och städa och packa. För i morgon bitti sticker vi som sagt iväg till Early beach och whitsundays.

 

Vi hörs igen om en vecka. 2012!!!!!

 

BTW jag har lagt upp en massa bilder från Julfirandet på facebook. Ta en titt där.

 

Bye bye!

 

God Jul och Gott Nytt år!!!!!


God Jul och Gott Nytt år!

God Jul alla där hemma i Sverige!!!!!

Nu är det Julafton här i Australien, men medan jag skriver detta så ligger alla och sover hemma i Sverige!
Haha jag lever i framtiden här ^^.

Vi är nu klara med "stabel on the strand" och nästa vecka drar vi till Early beach och firar nyår. Men vi skall också jobba med ungdomarna på den YWAM basen där. Vi skall bland annat dela ut biblar till människorna i samhället. Och så annordnar vi ett stort nyårsparty på stranden tror jag. Hoppas att många människor kommer. Det blir säkert massa roligt :D. Jag får ju nytt år föra er hemma i Sverige! Mohaha :)

I går var jag och julhandlade de sista julklapparna och så köpte jag ingredienser till Lussekatter. Pappa skickade ju två påsar saffran till mig för någon månad sedan. Men de har bara torrjäst här i Australien. och jag har aldrig bakat med torrjäst. Men men, jag försökte i alla fall. Men det gick inte så bra. Degen jäste aldrig. Så bullarna blev hårda och kompakta. I stället för mjuka och fluffiga. hahah. men det duger för Australien.

I kväll skall vi ha Julaftons-party. Vet inte riktigt vad vi skall göra. Jag tror vi skall äta pizza nere på stranden och sedan har vi massa saker som händer här hemma på basen.
Men det är ju inte Jul förräns i morgon här. Konstigt att fira Jul den 25 i stället för 24, haha.
Men då skall vi ha en stor Jul-frukost och sedan på eftermiddagen tror jag vi skall ha en massa aktiviteter och sedan på kvällen har vi en MASSA mat och dekorerat fint. Sedan antar jag att vi skall öppna presenterna. Men vet inte riktigt än, haha.
Vi har alla en secret santa.
men jag har köpte presenter till många andra också :).
Och så har alla var sin "Julstrumpa" som man får lägga i presenter om man vill. Roligt :).
och så har jag ju fått ett paket från mamma och pappa och ett paket från Daniel och Anna. Skall bli roligt att öppna dem tillsammans med dem på skype. :) hahah!
Skall gå upp kl 05 på morgonen och skypa med dem när de öppnar presenterna :) haha. Knasig Jul detta ^^

Utöver detta så har jag nog inte så mcyket att säga.

Kommer nog inte kunna uppdatera under nästa vecka när vi är på Early beach. Men ni är ju vana vid att jag aldrig uppdaterar längre. Sorry men ajg har verkligen inte tid :(.

Men men. Jag vill i alla fall önska er alla där hemma i Sverige en riktigt God Jul och ett Gott nytt år!!

Ha det bäst!

Många kramar från Australien!


vårat outreach team har breakfast prepp. Men vi har minsann roligt medan vi jobbar ;)


De tre vise männen :)








jag som Ampitheatre usher ;) väldigt tjusigt jag vet ^^

Kändis i Australien?



Bara för att jag är med i Australiens nyhetstidning!
Stabel on the strand är ett julprogramm som vi har hand om här. Vi har byggt upp gamla Betlehem.
Det är en massa tält med olika aktiviteter i. Och borgar och massa häftiga saker. Ser precis ut som det gjorde förr i tiden. Och alla är klädda som de var förr i tiden. Så coolt.
Jag jobbar mest på teatern och visar folket till sina platser och släpper ut och in dem. :P haha.
Första dagen kom det en fotograf och tog en bild på mig, Tee och Rebecca. Han frågade efter våra namn (han stavade mitt namn fel) och sedan gick han. han sa inget om att han skulle visa det i tidningen ^^ haha.
Gissa om jag blev paff när jag såg det i tidningen nästa dag :P haha.

Så detta är vad jag gör hela denna veckan. Jobbar på "Stable on the strand" på kvällarna. och på dagarna är vi i samhället och hjälper människor med olika saker.

Nästa vecka skall vi åka till Early Beach (tror det heter så) och jobba där med något annat, vet inte riktigt vad. Och så firar vi nyår där Hoppas det blir bra!

Jag hör av mig igen innan vi åker.
Ville bara visa denna bilden :P haha.

Ha det gött!!

Bye bye!

Back from camping and alive!

Heeejsan igen! Nu är jag tillbaka från Australiens outback!

 

Jag har haft de bästa två veckorna i mitt liv typ. Haha. Så sjukt bra har det varit!!!

 

Varje morgon var det väckning kl 06.30 av en ledare som skrek/sjöng ut över tälten, eller en rolig låt som spelades i högtalarna. Man vaknade upp och skrattade varje morgon typ. Haha så sjukt rolig väckning ^^. Påminner mig om när jag var liten och var på scoutläger. Goa tider det där.

 

Sedan var det frukost. God frukost om man jämför med vad vi får här på basen, vilket är bara flingor. Här fick vi pannkakor, gröt, omelett, bacon eller flingor. Inte allt på samma gång men olika för olika dagar. Mums vilka goda pannkakor de gjorde, och gröten, mums! Haha :)

 

Sen hade vi quiet time. Och då tog jag oftast min vanliga bönepromenad runt området. Så sjukt härligt sätt att starta dagen på!

 

Sen var det lektion från 8.30 till 12.30. Sjukt bra lektioner har det varit. Den första veckan var det de olika ”staff” ledarna som pratade varje dag. Och veckan därpå var det en kille från Nya Zeeland som talade. Sjukt bra!!!

 

På eftermiddagarna badade vi en massa eller bara chillade och hade det gött. Skönt att för en gångs skull kunna chilla och inte behöva plugga nonstop ^^.  Har lärt känna alla mycket mer under dessa två veckor också. Har pratat med de jag vanligtvis inte pratar med. :)

 

På kvällen hade vi oftast olika aktiviteter som lekar eller lovsång.

 

Oj vad vi har skrikit under dessa två veckor. Haha. Har verkligen fått lära mig hur gött det är att bara skrika ut till Gud! Haha.

 

Alla ni mina okristna vänner kanske inte fattar detta, men OJ, Guds närvaro var verkligen över oss hela tiden under dessa två veckor. Så sjukt häftigt. Vi har fått se, höra och göra riktigt häftiga grejor. Jag har verkligen växt oerhört mycket i min relation till Gud under dessa två veckor. För en gångs skull så har jag förstått och hängt med på lektionerna och lärt mig något.  Finner inga ord längre, det är bara så sjukt häftigt och livsomvandlande. Det har förändrat mitt liv. Så coolt. :D

 

Alla har verkligen förändrats mycket under denna korta tid. Och man kan verkligen se förändringen i dem. Alla är så glada och fyllda av Guds kärlek hela tiden. Så härligt att se.
Och när vi kom tillbaka till skolan i går och hade lovsång med de andra så blev alla helt paffa typ när de såg oss. De undrade säkert vad som hade hänt med oss ^^. Hahah. Så sjukt roligt! :) Och jag är så glad hela tiden. Kan inte sluta le! Gud är god!  Och jag är fri!!!

 

Förstår att detta låter konstigt för er, men det skiter jag i.
No fear of man anymore!!! Haha.

 

BTW jag brände upp mina skor också. Jag kastade dem i elden. Haha så sjukt roligt, kommer aldrig glömma det :).  Ni kan ju ta och fundera på varför, om ni vill veta varför så fråga vettja :). Jag svarar mer än gärna.

 

Har sett jättemånga kängurur också. De hoppade omkring lite överallt. Och wollabees, haha så söta. Men det var mycket djur som inte var så söta också. Till exempel alla gift-spindlar som kröp runt i vissa tält. En morgon när en av ledarna vaknade och tittade upp i taken såg han en stor giftspindel. Om han flög upp och sprang ut ur tältet, haha. Det var en ”attack” spindel. Så om den hade ”attackerat” honom så hade han dött på direkten. Så sjukt hemskt. Men han hann ut i tid, haha.


Och en morgon så slingrade en Pytonorm förbi en av tjejernas tält. En rejäl tjock och lång orm. Asså diametern på ormen var stoooor. Haha livsfarligt.


Och en natt när två av tjejerna skulle gå på toa så skrek de plötsligt så sjukt högt av rädsla och så sprang de för sina liv. Alla i hela lägret vaknade av deras skrik. Det var så sjukt hemskt. Det lät som om de blev mördade eller nått. Alla undrade såklart vad det var som hade hänt, där vi satt i våra tält livrädda att gå ut, haha.  De var tydligen något stort djur bakom dem som lät läskigt, haha.
Men nästa dag skrattade de bara åt det ^^.

 

Varje kväll satt vi alltid runt lägerelden och bara hade det hur gött som helst. Älskade det verkligen. Och alla luktade rök och svett varje dag. Mums! Haha.

 

Ibland hikade vi upp för något stort berg runt oss också. Älskar det!

 

Det var 12 personen som döpte sig också. Underbart! :)

 

Sista kvällen där så hade vi massa god mat, och så satt vi alla på golvet med en massa levande ljus runt oss och så berättade vi en massa roliga saker som hade hänt under dessa två veckor. Så sjukt roligt vi har haft det alltså. Saknar det redan! Älskade campingen. Synd att jag inte tog mer bilder bara :(. Men men…

 

Jag kan skriva så sjukt mycket mer som har hänt under campingen men jag tror inte att någon orkar läsa allt ändå. Så om ni vill veta mer och orkar läsa mer så säg till, så skriver jag mer :)

 

BTW Fick precis ett stor paket från mamma och pappa. Tror det är julklappar i :) hehe.

 

Kraaam!

 

Lägret!

 

"The swimming hole"

The creek (här fick vi vårat vatten ifrån)

haha aporna ^^

stekarn!! ^^ haha

var är jag??? haha

vårat stora 7-manna tält. Fast vi var bara 4 st i det :)

en regning morgon ^^

uppe på ett berg ^^

Min sko ^^ haha

 

Har många många fler bilder. Men det tar för lång tid att ladda upp alla. så detta får duga ^^.

Bye bye!

 


RSS 2.0