Teamrapport nr 2 från Annica på Papua Nya Guinea

Hej
Eftersom jag själv inte kan rapportera från mina äventyr i Papa Nya Guinea, får ni nöja er med vår veckovisa teamrapport, som pappa hjälper mej med att infoga.

Uppdatering från oktober DTS Central Provence Team i Papua Nya Guinea
Av "YWAM Reef To Outback" kl. den 27 januari 2012 kl. 09:49

YWAM Reef To Outback för den centrala Provincen har tillbringat den senaste veckan i Port Moresby, Papua Nya Guineas huvudstad i ett samarbeta med en lokal kyrka.

Under veckan har teamet hjälpt till på kliniker, ett program som kyrkan driver, med att delat i utomhus program där de har haft möjlighet att dela sina berättelser med hundratals människor och hjälpa till med att dela ut mat till mellan 500 och 1000 barn som en del av ett program i kyrkan där teamet är stationerad.

Över lag så mår teamet bra och de uppskattar verkligen möjligheter de får och är mycket spännande på vad de skall få vara med om att uppleva under återstående tid på Papua Nya Guinea.

I helgen kommer gruppen att resa till en annan by som heter Hula där de kommer att tillbringa två veckor.

 

Hälsning Annica


Jordskred på Papau Nya Guinea

Infört av Torsten Kvick (2012-01-18)

Annica har skickat ett sms från Papa Nya Guinea att allt står väl till och att hennes team inte drabbades av det stora jordskredet som skedde i onsdags. Annica är tacksam

Jordsked på Papua Nya Guinea

Jordskred på Papua Nya Guinea

Jordskred på Papua Nya Guinea

Teamrapport nr 1 från Papa Nya Guinea

Hej
Eftersom jag själv inte kan rapportera från mina äventyr i Papa Nya Guinea, får vi nöja oss med min teamledares rapportering som sker ungefär en gångi veckan, som pappa hjälper mej med att inföga.


Centrala provinsen Outreach Team Update

Av- UMU Reef to Outback . Den 21 januari 2012 kl. 08:31

 Mit team utgår ifrån staden Port Moresby

The ”Central Province Outreach Team from the October 2011 Reef to Outback Lärljungaskola” har haft full upp första veckan. Vid ankomsten till Port Moresby på lördagen välkomnades teamet av de lokala kontakterna med fräscha blomsterkransar.

Sedan fortsatte färden på flaket av en lastbilsliknande fordon kallas PMV mot vår första destination Hohola United kyrkan. Där välkomnades vi av pastorsfamiljen med förfriskningar och de öppnat sitt hem i sann Papa Nya Guinea gästfrihet. Nästa morgon deltog teamet i gudstjänsten och sedan for vi till sin första by, Gavuone Village.

Gavuone Village ligger vid stranden i sydöstra hörnet av Papa Nya Guinea på en höjd med utsikt över havet och Marshall lagunen. Efter en 8 timmars resa på lastbilsflaket på slingrande vägar anlände teamet sent på kvällen på Gavuone, bara för att välkomnas av 2000 leende ansikten, traditionella danser, musik och en stor fest.

Nästa dag spenderade teamet med att bygga relationer med det lokala samhället, en del med barnen, en del med de vuxna, och andra med kyrkans äldste. Byn hade förberett ännu mer kulturella framträdanden för teamet och på tisdag duvades teamet i deras i deras träningsprogram. Teamet meverkade i olika samlingar i den lokala kyrkan på morgonen medan på eftermiddagarna gick teamet ut i byn för bönetjänst.

Dessa bönegudstjänster var kraftfulla och många helanden ägde rum. Några blinda fick sin syn, andra som var lama dansade när laget lämnade byn och under de närmaste dagarna fortsatte teamet att be för de sjuka.

Teamet har också kunnat utföra mycket sjukvården de teamet har två sjuksköterskor. Det medicinska behovet i det här landet är stort och det finns inget möjlighet för team att kunna hjälpa alla, men teamet gör vad de kan och verkar ha en god  attityder och har så roligt.

På fredagsmorgonen vaknade teamet kl 5:30 och vandrade ca en timme till en lokal marknad för att där evangelisera och om igen, blev fler sjuka helanden.

 

Teamet återvände till Port Moresby på måndag morgon. Vi kommer att tillbringa nästa vecka i Port Moresby arbeta med våra viktigaste lokala kontakter dela ut mat till hemlösa barn och arbetar i andra samlingar som kyrkan är involverad i.

Vi uppskattar dina böner under de här närmaste veckorna för skydd, energi, visdom och massor av glädje .

Hälsningar från Annica och hennes "Outreach" team på Papa Nya Guinea


Nu gäller det!

Hejsan hejsan!

Scuba diving var awesome!!
Såg en massa färgglada fiskar och koraller. Så sjukt vackert. Och så såg vi hajar och andra stora fiskar! Vattnet var så blått och kristallklart :) underbart! Såg Nemo och Doris också, såklart :) haha

Men trycket under ytan var så sjukt starkt. När jag kom upp på land igen så kändes det som att mitt huvud skulle explodera. Det var en sådan fruktansvär smärta från tryckskillnaden. Men det var de värt. haha :) så coolt att andas under ytan :)
Det får ni allt ta att pröva på, att dyka vid det stpra barriär revet, inte illa ;) hehe

Men men.... I övermorgon (lördag 14 Januari) åker vi till Papua Nya Guinea på outreach i 7 veckor. Hur galet är inte det!!! Så jag kommer inte kunna höra av mig under hela denna tiden, bara så ni vet.

Men jag kommer ha det sjukt bra där, det är en sak som är säkert. och jag kommer få vara mad om så sjukt mycket och det kommer vara livsförvandlande. Inte bara för mig men också för de människorna vi möter där. Så spännande vad Gud kommer att göra :)

Ni får vänta tills jag kommer tillbaka med att höra alla mina historier! hehe ;)

Och BTW gissa vad jag gjorde i går????
Jag bokade en flygbiljett till New Zeeland!!!!! Så efter skolan är slut här så sticker jag till NZ i 3 veckor. Hur kul är inte det? Jag skall se alla mäktiga platser, typ där de spelade in sagan om ringen och sådant, haha nej jag vet inte. Men coolt kommer det bli. Nu hoppas jag bara på att jag får någon med mig. För än så länge så skall jag åka själv. Men jag skall ju stanna hos mina kusiner och min farbror, så det är lugnt. Dock inte hela tiden, men ändå. Är så taggad på att få se vackra New Zeeland!!!! Gaaaaah! haha :). Så nu kommer jag komma hem en månad senare än planerat (vilket mamma inte är så glad för) :). Men jag kommer hem lagom till min 20 års-dag!!! (är jag redan så gammal) Wiiieee!!

Men ni får ha det så bra hemma i Sverige. Jag saknar er alla sjukt mycket! Men jag har det superduper bra här också (är faktiskt rädd för att åka hem och lämna allt detta) ! Bara så ni vet ;)

7 veckor kommer gå sååå fort!!!

Rätt som det är är jag i NZ och rätt som det är är jag hemma i Sverige igen och undrar vad jag skall göra med mitt liv. haha ^^

Nej nu skall jag sluta babbla och gå och packa!

Om ni vill följa hur det går för mig i Papua Nya Guinea så kommer mitt team att försöka uppdatera en facebook sida en gång i vekcan. Men jag tror knappast det kommer bli så ofta. Men ni kan ju alltid hålla utkik där om ni vill. Jag är i Central teamet! Jag tror detta är adressen till facebook sidan där vi kommer uppdatera. Men jag är inte säker. Men ni kan ju alltid kika ;)
http://www.facebook.com/YWAMTownsville?ref=ts

Ha det superduper bra nu alla!!!
Kommer sakna er!!

Kraaaam!!!
det var så mycket mer färgglatt i verkligheten!

seg, jag vet

Hejsan hejsan!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade. kände att det var på tiden nu!

För en vecka sedan så var vi ju på Airlie Beach, Whitesunday.
Vi bodde på en kristen skola och hade det gött.

På dagarna var vi ute på bönepromenader och lite sådant. På kvällarna var vi oftast nere på stranden och evangeliserade. Pratade med random människor och försökte bygga relationer och bara vara vänlig helt enkelt.

Vi hade satt upp ett stort tält på stranden också. Och där serverade vi gratis Chai Te från kl 19 till 01, varje kväll. Det var så mysigt där inne. Vi hade lagt ut en stor heltäckningsmatta på gräset och så en massa små bord och kuddar att sitta på. Och så hade vi live musik och männsikor som uppträdde med danser med mera. Det var så chill. ;)
Så vi försökte bjuda in människor dit och komma och sätta sig och prata för en stund. Bara ta det lugnt.

För Airlie Beach är ju en party stad, så nästan alla åker ju dit bara för att supa. Så vi försökte vara där för dem och ge dem ett nyktert alternativ. En säker miljö där du bara kan chilla och ha det gött.
Det var faktigst väldigt många som kom dit.

Det blev många bra konversationer, Och 4 blev frälsta :). Amen!

En annan cool sak som hände var, en kväll när vi var nere på gatorna och evangeliserade så såg vi på vädret att det skulle komma en stor storm kl 20. vilket var den tiden vi var där, och vi skulle åka därifrån 20:40.
Men stormen startade inte förrän 20:30, precis när vi började ge oss av.
Efter stormen såg vi på en väderkarta hur storm-fenomenet var. Vi kunde följa var stormen var och när den hade kommit vart. och det coola var att stormen började kl 20 som förutspått, och stormen var överallt, runt omkring oss. Blixt och dunder och spö regn. Det stormade hårt. Överallt förutom i den lilla arean där vi satt. Vi kunde se på väderkartan att stormen hade omringat oss, men den kom inte över oss, där vi var och evangeliserade. Ganska coolt ändå :).

På nyårsafton var jag i tältet för att prata med folk. Det slutade med att jag och en kompis pratade med tre människor från Signapor hela kvällen. Mitt pass skulle sluta kl 22 men vi fortsatte ända till kl 01.
De var så roliga, de pratade hela tiden och var så vänliga. Och en av dem tyckte att YWAM lät väldigt bra och hon funderade på om hon skulle göra en DTS också. Vilket är väldigt coolt :).

Så vid 12 slaget gick vi ur tältet för att titta på alla raketerna. Väldigt många, så vackert!
Första nyåret i ett annat land. Haha jag fick ett nytt år 9 timmar före er i Sverige! :)

Nästa dag var vi uppe tidigt och packade våra saker och körde de tre timmarna tillbaka till Townsville.

Det var en oerhört bra vecka och vi fick vara med om många mäktiga saker.
Detta är långt ifrån allt som hände. Det finns så mycket mer att säga men jag kan inte skriva allt här, det finns inte plats ^^ haha.
Men Gud är god!

Denna veckan tillbaka på skolan så har lektionerna handlat om mission. Det har varit väldigt intressant :).

I morgon skall jag åka till det stora barriär revet och scuba diving!!! Skall bli så sjukt roligt :D
Hoppas att vädret blir bra och vattnet är klart, så vi kan se mycket :D.

Om en vecka, på lördag den 14 så åker vi till Papua Nya Guinea för den stora Outreach i 7 veckor. Helt galet!!!!!! Det skall bli så sjukt roligt. Och jag har stora förväntningar på vad Gud skall göra.

Men jag skall höra av mig en gång till innan jag åker.

Nu skall jag dra till affären och handla lite.

Ha det gött!!

bye bye!


utsikt över Airlie Beach


Chai tältet


Vattenfall där vi badade


hopp


Gott nytt år, från några i min klass :)


Tjejerna från mitt outreach team (en saknas)

RSS 2.0