Teamrapport nr 1 från Papa Nya Guinea

Hej
Eftersom jag själv inte kan rapportera från mina äventyr i Papa Nya Guinea, får vi nöja oss med min teamledares rapportering som sker ungefär en gångi veckan, som pappa hjälper mej med att inföga.


Centrala provinsen Outreach Team Update

Av- UMU Reef to Outback . Den 21 januari 2012 kl. 08:31

 Mit team utgår ifrån staden Port Moresby

The ”Central Province Outreach Team from the October 2011 Reef to Outback Lärljungaskola” har haft full upp första veckan. Vid ankomsten till Port Moresby på lördagen välkomnades teamet av de lokala kontakterna med fräscha blomsterkransar.

Sedan fortsatte färden på flaket av en lastbilsliknande fordon kallas PMV mot vår första destination Hohola United kyrkan. Där välkomnades vi av pastorsfamiljen med förfriskningar och de öppnat sitt hem i sann Papa Nya Guinea gästfrihet. Nästa morgon deltog teamet i gudstjänsten och sedan for vi till sin första by, Gavuone Village.

Gavuone Village ligger vid stranden i sydöstra hörnet av Papa Nya Guinea på en höjd med utsikt över havet och Marshall lagunen. Efter en 8 timmars resa på lastbilsflaket på slingrande vägar anlände teamet sent på kvällen på Gavuone, bara för att välkomnas av 2000 leende ansikten, traditionella danser, musik och en stor fest.

Nästa dag spenderade teamet med att bygga relationer med det lokala samhället, en del med barnen, en del med de vuxna, och andra med kyrkans äldste. Byn hade förberett ännu mer kulturella framträdanden för teamet och på tisdag duvades teamet i deras i deras träningsprogram. Teamet meverkade i olika samlingar i den lokala kyrkan på morgonen medan på eftermiddagarna gick teamet ut i byn för bönetjänst.

Dessa bönegudstjänster var kraftfulla och många helanden ägde rum. Några blinda fick sin syn, andra som var lama dansade när laget lämnade byn och under de närmaste dagarna fortsatte teamet att be för de sjuka.

Teamet har också kunnat utföra mycket sjukvården de teamet har två sjuksköterskor. Det medicinska behovet i det här landet är stort och det finns inget möjlighet för team att kunna hjälpa alla, men teamet gör vad de kan och verkar ha en god  attityder och har så roligt.

På fredagsmorgonen vaknade teamet kl 5:30 och vandrade ca en timme till en lokal marknad för att där evangelisera och om igen, blev fler sjuka helanden.

 

Teamet återvände till Port Moresby på måndag morgon. Vi kommer att tillbringa nästa vecka i Port Moresby arbeta med våra viktigaste lokala kontakter dela ut mat till hemlösa barn och arbetar i andra samlingar som kyrkan är involverad i.

Vi uppskattar dina böner under de här närmaste veckorna för skydd, energi, visdom och massor av glädje .

Hälsningar från Annica och hennes "Outreach" team på Papa Nya GuineaSkriv din kommentar här:

Ditt namn:
Spara mitt namn

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Din blogg:

Kommentar:

Trackback